Brigade Piron 2.0 Nete & Aa hield vandaag een boeiende opendeur in De Smisse  Herentals.  'De tentoonstelling met oude foto's van Brigade Piron, krantenartikels en attributen uit de Tweede Wereldoorlog kreeg ruime belangstelling', zegt Ludo Torfs, secretaris Brigade Piron 2.0 Nete & Aa.

'We mochten 12 nieuwe leden, vooral van buiten Herentals, inschrijven in het verenigingsbestand.  De oude film uit 1984, waar de laatste levende Herentalse soldaten van Brigade Piron waren te zien, werd door de bezoekers sterk geapprecieerd.  Ook de deelnemersformulieren voor de fietszoektocht naar de crashsites van de neergestorte WO2-vliegtuigen in Herentals, Herenthout en Olen gingen vlot van de hand.

Enkele figuranten in legeruniform van de militaire oldtimer vereniging 'spearhead' en de piper zorgden voor de nodige sfeer.
Een inkijkversie van het nieuwe boek 'Omarm de vrede, vervloek de oorlog' over de belevenissen van de 36 Herentalse soldaten van Brigade Piron tijdens de bevrijding van 1944 lag ter inzage.

Intekenen voor dit unieke boek kan nog tot eind september - verschijningsdatum eind dit jaar zijn - info www.pironnea.be ' Foto's L. Torfs/NNieuws.